Permanente Makeup in Rotterdam

Wat is het? (wat is permanente make-up)

PMU (ofwel Permanente Makeup) is een technologie waarbij cosmetische veranderingen aan het gelaat worden toegevoegd. Op deze manier worden de effecten van makeup nagemaakt en lijkt het alsof je normale makeup draagt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het tekenen van lippenstift of zogenaamde powderbrows.
Permanente makeup wordt vaak gebruikt wanneer er sprake is van een ziekte waarbij de haren uitvallen of wanneer iemand simpelweg geen zin meer heeft om iedere dag (zware) makeup te moeten dragen. Het kan ook zo zijn dat wanneer makeup een slechte invloed heeft op je huid en je huid erdoor geirriteerd raakt, het verstandig is om permanente makeup te gebruiken zodat je huid zich kan herstellen. 


Er zijn verschillende namen voor Permanente Makeup, denk hierbij aan pigmentatie, micro pigmentatie, derma pigmentatie of cosmetische tattoo's. Eigenlijk is het laatste woord het meest passend, omdat permanente makeup eigenlijk gewoon tattoo's zijn en ze onder dezelfde omstandigheden als tattoo's worden gezet. 

De gevaren van  PMU in Rotterdam

De inkt die gebruikt wordt om een PMU behandeling (permanente makeup behandeling) te zetten moet in Nederlands worden goedgekeurd door de GGD en de NVWA. Zij lanceerden ook een website die mensen informeert en adviseerd wanneer het aankomt op het zetten van een tatoeage. Er is ook een lijst beschikbaar met schadelijke inkten van Permanente make-up.

De geschiedenis (geschiedenis van permanente makeup)

Voor zover we hebben kunnen achterhalen vond de eerste permanente makeup behandeling plaats in 1900 en werd de behandelijk uitgevoerd door een britse tattoo artiest in zijn eigen salon. Het ging hierbij om een blush op de wangen van dames en die werd gezet met bietensap. Later, in de jaren 30, vloog de rage over de zee naar Amerika. Hier werden talloze vrouwen voorzien van permanente makeup terwijl ze dat eigenlijk niet in de gaten hadden omdat het toen een andere naam had. 

Permanente makeup: de resultaten

PMU heeft directe resultaten en resultaten op de langere termijn. Vaak wordt PMU in Rotterdam ingezet om de lippen de wenkbrauwen en de ogen nadruk te geven, zoals je dat met normale make-up ook doet. Door middel van kleuren wordt alles beter zichtbaar gemaakt. De resultaten verschillen nauwelijks van normale makeup en kunnen heel duidelijk zichtbaar zijn of juist nauwelijks zichtbaar zijn, dat is afhankelijk van je eigen wensen. 
Op de langere termijn praten we over de duur waarop hoe lang pmu blijft zitten. Bij de best mogelijke salons blijft PMU tot wel jarenlang zitten zonder vervaging of kleurverandering. Echter blijft het ook bij deze salons nodig om soms een touch up uit te laten voeren. De effecten van permanente makeup en de duur van die effecten is echter niet alleen te relateren aan de artiest of de salon. Ook de hoeveelheid zon op je huid en vele andere factoren spelen een hele belangrijke rol. 

Kan je Permanente Makeup verwijderen?

Net zoals tattoo's lastig te verwijderen zijn, is dat met PMU ook zo. Je kunt dus stellen dat permanente makeup verwijderen een lastig verhaal is. Maar, er zijn specialisten die het wel kunnen verwijderen of het kunnen afdekken door een nieuwe laag PMU toe te passen. Verwijderen kan dus wel, met bijvoorbeeld een laser, peeling of chirurgische behandeling. Het verwijderen van PMU is geen pretje en doet meer pijn dan het zetten. Het duurt ook langer en je hebt waarschijnlijk meerdere behandelingen nodig. 

Meer informatie over Permanente Makeup in Rotterdam

Permanente Makeup in Rotterdam (gezet in Rotterdam bij De Browerij)

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over permanente makeup? Dan kun je deze het beste aan een specialist in permanente makeup vragen.
En lucky you… Want Erica van De Browerij is een specialist in permanente makeup in Rotterdam. Zij beantwoord je vragen maar al te graag, dus stel ze gerust.
Vond je dit artikel nuttig? Dan waarderen we het enorm als je dit bericht met anderen deelt op je Facebook profiel, je LinkedIN profiel of gewoon via een WhatsApp berichtje aan bijvoorbeeld je vriendin die interesse had in permanente makeup.

Bron: De Browerij | Permanente Makeup Rotterdam

Comments